Tarih: 25.01.2024 11:20 219
BERGAMA’DA BEŞ YILDIR KADINLARA YÖNELİK AYRICALIK TANINIYOR.

BERGAMA’DA BEŞ YILDIR KADINLARA YÖNELİK AYRICALIK TANINIYOR.

KADINLARA YÖNELİK KURSLAR DÜZENLENİYOR

    BergamaBelediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara yönelik pozitifayrımcılık oluşturmak amacıyla 5 yıldır çeşitli projeleri hayata geçiriyor. ‘KadınDostu Kent’ anlayışından yola çıkarak toplumsal yaşamda daha çok yer almasınısağlamak için hayata geçen projeleri geliştirmeye devam ediyor. 

BERGAMABELEDİYESİ’NDEN KADINLARA YÖNELİK KURSLAR DÜZENLENİYOR

    BergamaBelediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’mizde yılda ortalama 850 kadına hobi vemeslek edinme kursuyla destek veriyor sanat atölyelerinde dikiş, nakış, iğneoyası, kanaviçe, resim, seramik ve pastacılık gibi ücretsiz kurslar düzenliyor.Özellikle kız çocuklarının kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamakamacıyla Bergama Belediyesi Üniversiteye Hazırlık ve KPSS Kursları düzenliyor,kurduğu merkezle Coğrafi işaretli Kız Bergama Halısı Dokuma Kursu ilekadınların hem meslek öğrenmesini hem ekonomik gelir elde etmesini sağlıyor. HOŞ GELDİNBEBEĞİM PROJESİ. “HoşGeldin Bebeğim” projesiyle Necla – Mithat Öztüre Bergama Devlet Hastanesi’ndedoğum yapan yeni annelere bebeklerinin ilk anda ihtiyacı olan eşyalardan oluşanhediye paketi takdim ediliyor. Zıbın, şampuan, ıslak mendil, çorap, bebekbezinden oluşan çanta Bergama Devlet Hastanesi’nde doğan her çocuğa hediyeolarak veriliyor.

    KADINLARIMIZEN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

     BergamaBelediyesi, ihtiyaç duyan herkesin İzmir’e tedavi gördükleri hastaneleretaşınması, gıda kolisi ve kıyafet yardımı, aşevinden evlere servis yemekhizmeti, evde bakım hizmetleri, ev eşyası ve inşaat malzemesi desteği, odun vekömür dağıtımı, kız çocuklarımız okusun diye öğrenim yardımı, hijyen paketi,hasta aracı ve engelli aracı hizmetleriyle kadınların tüm konulardaihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor. Her yıl eğitim – öğretim dönemi başındailkokula başlayan öğrencilere ücretsiz okuma yazma eğitim seti hediye ederekaile bütçelerine katkıda bulunuyor. Bergama Kültür Merkezi’nde kadınlarınkişisel gelişimlerine yönelik söyleşi, seminer, panel, el emeği sergiler, kitapgünleri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenliyor. RahmiYeşilsoy Engelliler Merkezi’nde çocukların el becerilerini geliştirirlerkenannelerin kursa katılımını sağlayarak sosyalleşmesini, sosyal ve psikolojikdestek almalarını sağlıyor. 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele GünüEtkinlikleriyle farkındalık oluşturmaya çalışıyor, Sosyal Market ile ihtiyaçsahibi kadınlara yardım sağlıyor. 65 yaş üstü bakıma muhtaç vatandaşlarayönelik evde bakım hizmetleri sunuluyor. Bergama Belediyesi’nin sportesislerinde kadınlara yönelik pilates, fitness, yüzme ve tenis kurslarıdüzenleniyor. Voleybol başta olmak üzere çeşitli spor dallarında takımlarıbulunan Bergama Belediyesi; “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesiyle çocuklar,kadınlar ve engeliler için yüzme kursu etkinlikleri düzenliyor. Vizyonprojelerden Millet Bahçesi’yle Bergama’da yaşayan kadınlar çocuklarıyla keyiflivakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuluyor. Batı Anadolu Serbest Bölgesi,Bergama Organize Sanayi Bölgesi, Yaş Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi ilekadınlara istihdam olanağı sağlanıyor

     HAKAN KOŞTU;KADINLARIMIZ İÇİN PROJELER ÜRETTİK, ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

      5 yıldırBergama’nın kadınlarına destek verdiklerini ve çeşitli projelerle istihdamadestek çıktıklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “Kadınlarımıziçin 5 yıldır projeler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın kendiayakları üzerinde durması, sosyal aktivitelerde bulunması, hobi edinmeleri içinuğraştık ve çalıştık. Doğumdan ölüme yanlarında olmak için var gücümüzle çalışıyoruz”


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °