31 Ağustos'ta İzmir'de 3 ilçe başkanının istifa ettirilmesinin ardından bir ay geçmiş olmasına rağmen hala yerine yeni isimler getirilmedi.
Bergama'da parti içinde yapılan temayül yoklamasına 14 kişinin adını yazdırmasının ardından rakam 3'e indi. Melih Sağlambaşoğlu, Ahmet Dağdelen ve Hakan Koştu'nun isimleri ön plana çıktı. Sağlambaşoğlu ve Dağdelen ilçe başkanlığı görevini isterken Koştu'nun ikna edilemediği haberleri medyada yayınlandı.
Egedesonsöz isimli sitede yer alan haberde ise Koştu'nun ilçe başkanlığı görevini kabul etmemesinin ardında yatan gerçeğin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylığını düşünmesi. Haberin yayınlanmasının ardından Koştu'dan bu konuda bir yalanlama gelmedi.